• Nieuws

 • Zoals de naam al verklapt, kun je met No Direction alle kanten op: de Kings of Leon staan naast de Queen in een Jurk langs De Dijk, zeg maar. Dat klinkt gewaagd, maar het is deze ervaren muzikanten wel toevertrouwd de muziek te laten klinken zoals die bedoeld is. De nummers, gespeeld met tomeloze energie én finesse, zijn herkenbaar vanaf de eerste noot en nodigen uit om te swingen of uit volle borst mee te brullen. Voor No Direction is muziek maken een feest, en daarvoor is iedereen van harte uitgenodigd!

 • Bandupdate: Nieuwe zanger, nieuwe drummer

  Nadat eerst Theo de band eind 2019 verliet voor zijn eerste liefde: de blues en afgelopen zomer Hans gestopt is als drummer - de afstand van zijn nieuwe woning in Rijswijk tot IJsselstein bleek toch te groot, een mooi moment om nieuwe wegen in te staan - zijn we nu weer compleet!

  We hebben een nieuwe zanger: René Westland en een nieuwe drummer: Marco Westland. Voor diegenen die zich afvragen ... eh, familie misschien?
  Yep, broers. De muziek is hen met de paplepel ingegoten. Binnenkort kun je hun bio's lezen op de bandpagina.

 • No Direction ‘back on track’

  In een bandje spelen doe je in de eerste plaats om samen plezier te beleven aan muziek maken. Geen benul heb je dat er andere, grotere uitdagingen op je pad kunnen komen dan strak spelen en zuiver zingen, of het in beweging krijgen van publiek dat al geruime tijd niet meer in de buurt van de dansvloer is gesignaleerd. Het wegvallen van onze zanger Hans van Doorn was zo’n uitdaging. Kon No Direction verder zonder Hans? Het antwoord op die vraag was persoonlijk, onvoorspelbaar en niet altijd rationeel. Voor de beantwoording hebben we dan ook de tijd genomen. Na het onvergetelijke benefietconcert van 10 maart 2018 in Pantalone heeft No Direction bijna een jaar op een waakvlammetje gefunctioneerd. Met hulp van muzikale vrienden hebben we op gezette tijden samen gespeeld, oude nummers onderhouden en nieuwe landschappen verkend. Tot ineens een aantal puzzelstukjes op hun plek vielen en we met (niet helemaal) nieuwe mensen een formatie bij elkaar hadden met wie muziek maken weer aanvoelt als een feestje. De conclusie was onmiskenbaar: No Direction is back on track! 

 • With a little help

  Tot ons grote verdriet is onze geweldige zanger Hans op 16 februari 2018 overleden. De strijd die hij voerde bleek uiteindelijk niet te winnen. Naast verdriet en ongeloof zijn we ook dankbaar voor de vele jaren en momenten dat we samen muziek hebben gemaakt. Dat zijn kostbare en onuitwisbare herinneringen.
  In dat licht zullen we het benefietconcert spelen. Het doel is onveranderd:
  een steuntje in de rug, aandacht vragen voor de zeldzame ziekte (myelofibrose) die Hans in zijn greep had en zoveel mogelijk geld ophalen voor de stichting Matchis, de stichting die patiënten en donoren voor stamceltransplantaties bij elkaar brengt.

  Voor wie het werk van Matchis wil steunen hebben we een speciale sponsorpagina gemaakt.

  Gera, Irene, Bart, Hans E., Jur, Richard, Yorick

 • Benefietconcert, 10 maart 2018 Pantalone

  Op 10 maart keert No Direction na een adempauze terug op het podium. Plaats van handeling is theater Pantalone in IJsselstein.
  Onze frontman Hans zal er niet bij zijn. Zijn lijf is als gevolg van een stamceltransplantatie veranderd in een oorlogsgebied, waarin gezonde cellen de kans moeten krijgen een nieuw afweersysteem op te bouwen in een vijandige omgeving. Een strijd waarvan de afloop onzeker is.

  Dat we toch het podium beklimmen, heeft een doel. We willen Hans en zijn gezin een steuntje in de rug geven door aandacht te vragen voor de zeldzame ziekte (myelofibrose) die Hans in zijn greep heeft. Het optreden heeft het karakter van een benefiet, waarvan de opbrengst ten goede komt aan Matchis, de stichting die patiënten en donoren voor stamceltransplantaties bij elkaar brengt.

  Deze bijzondere avond kan alleen doorgaan met hulp van onze muzikale vrienden. Een keur aan gastvocalisten gaat No Direction helpen de overbekende rockhits energiek en swingend als altijd ten gehore te brengen. Daarbij grijpen we terug op de roots van de band (The Otherside) en zullen onder meer De IJsseldijk, Steel Mill, Silk Road en The Peppers hun opwachting maken.

  Meer informatie over deze avond en de mogelijkheden een bijdrage te leveren, volgt spoedig. Voor nu volstaat het advies om snel kaarten te reserveren a € 12,00 per stuk op de website van Pantalone.

 • Optreden zondag 19 maart, de Stee

  Na het memorabele optreden op het Podiumfestival is het even rustig geweest rond No Direction. Met een vernieuwde bezetting en een opgepimpt repertoire stond de band eindelijk weer in De Stee.
  Als vanouds stond het café op z'n grondvesten te trillen! Wat een publiek!

  Je ziet ons zeker terug in De Stee!

 • Bandupdate: Mick verlaat de band

  Tot onze spijt heeft Mick, onze 'guitar hero' en bandlid van het eerste uur, moeten besluiten de band te verlaten. Geen jankende solo’s en vlijmscherpe riffs meer van zijn hand. De rock ‘n roll is om gezondheidsredenen definitief voorbij, maar gelukkig laat Mick akoestisch nog wel van zich horen.

  Mick, enorm bedankt, het ga je goed!

 • Gera en Irene versterken de backing vocals

  Met de komst van Gera en Irene is de band weer op volle sterkte.
  Benieuwd hoe goed dat klinkt?

  Kom naar het podiumfestival op 3 juni of, als je niet zolang wilt wachten, naar Café 'Bij die 2' in Wijk bij Duurstede op vrijdag 13 mei.

  Lees de bio's van Gera en Irene

 • the Third Night of Music and Dance

  Harmonie Amicitia viert haar 115e verjaardag met the Third Night of Music and Dance. Een groot muzikaal spektakel op zaterdag 21 november 2015 in het muziekpaleis ’t Heem. Het orkest neemt het publiek samen met DJ Willow, de coverband No Direction en de dansers van dansinstituut Jos Dolstra met bekende klassiekers en popmuziek mee naar het eigentijdse Dance. Dat wordt swingen!

  Met de Fuego de la Danza opent het orkest om 20.30 uur het feest. Voor de afsluiter zorgen DJ Willow en No Direction.

  Wilt u lekker dansen? Ga dan voor de plaatsen op het veld. Deze zijn te koop voor € 15,00.
  Kaartjes voor de tribune kosten € 17,50.

  De kaartjes zijn te bestellen via de website van Amicitia.

 • No Direction op 9 oktober in De Stee!

  Als je later wilt kunnen zeggen dat je er bij was, moet je ‘m nu alvast in de agenda zetten: op vrijdag 9 oktober maakt No Direction in De Stee z’n debuut voor eigen publiek. Dat is op de dag af negen maanden na met memorabele afscheidsoptreden van The Otherside. We hopen natuurlijk dat het net zo druk en gezellig wordt als destijds. Daarna houden we ook meteen op met vergelijken, want je zou het misschien niet zeggen, maar No Direction vaart z’n eigen koers. Wat mag je verwachten? Muziek die een zware aanslag gaat doen op de stembanden en de swingspieren. Bekende nummers, maar ook veel nieuw repertoire, waar we de afgelopen maanden onze tanden in hebben gezet. Engels- en Nederlandstalige rock waar de lol van afspat. En we hebben ook nog een paar verrassingen in petto. Kortom: allemaal naar De Stee op 9 oktober!