• De band

 • Historie

  No Direction is opgericht in de lente van 2015. Alle bandleden hebben in eerdere bands gespeeld en bij elkaar zeker een halve eeuw podiumervaring. Vier leden speelden eerder met veel succes samen in coverband The Otherside. En omdat ze nog lang niet uitgespeeld waren, hebben ze No Direction opgericht.

 • René Westland

  leadzang

 • Irene Dokter

  backing vocals

  Irene doet niets liever dan zingen, waar zij maar kan! Zij speelt mee in musicals en zingt bij de Peppers. Sinds 2015 zingt Irene samen met Gera - hun muzikale paden hebben elkaar al vaker gekruist - bij No Direction. Zij kleuren met hun backing vocals de sound van de zang in. Rock heeft absoluut haar voorkeur, maar ze geniet ook van de harmonieuze, soms zelfs zoete, samenzang van bijvoorbeeld ABBA. Ze bloeit op door de positieve energie die vrijkomt bij het zingen, van haarzelf, van haar maatjes in de band en vooral van de enthousiaste schare fans.

 • Gera Matton

  backing vocals

  Van kinds af aan heeft Gera een passie voor zang en toneel. Op latere leeftijd nam zij een paar jaar zangles en startte bij een koor. Daarna volgden verschillende projecten op zang- en toneelgebied. Zij speelde vijf jaar in musicals bij Pedalpoint, zoals bijvoorbeeld Jesus Christ Superstar en Grease. Sinds 2011 is Gera lid van toneelvereniging De Schakel. Zij schitterde in de musical De Jantjes en Zusters in Zaken. In mei 2011 richtte zij de Peppers op, een achtkoppige vocalgroup met voornamelijk popcovers uit de eighties. In 2015 trad zij samen met Irene toe tot No Direction. “Optreden met een geweldige live-band, super om mee te rocken!”.

 • Jan van Dijk

  gitaar

  Nam op zijn zestiende zijn eerste gitaarles op de gitaar van zijn zus. Speelde drie jaar later in zijn eerste bandje. Maakte twintig jaar deel uit van bigband De Zendmasters waarmee hij soms letterlijk en figuurlijk over grenzen ging. Is sinds 2002 vaste waarde in funkrockband Pokkenherrie. Kwam in 2018 No Direction versterken.

  Gear: meestal een Gibson Les Paul en een Marshall JCM900.

 • Bart van Oortmerssen

  toetsen

  De muzikale duizendpoot van de band. Piano’s, vette Hammond-klanken, strijkers, toeters en bellen, hij tovert ze allemaal tevoorschijn uit zijn keyboards. Vaste waarde in The Otherside en in No Direction gaat het dezelfde kant op. Rockt er vrolijk op los, maar mag ook graag wat andere muzikale sausjes toevoegen aan het bandgeluid. Voor het leven fan van De Dijk, maar ook Eric Clapton en Stevie Wonder behoren tot zijn favorieten. Kan moeilijk stil blijven staan tijdens het spelen. Kluste tussen The Otherside en No Direction bij in de band van de musical Zusters In Zaken.

  Gear: Yamaha MOFX8 (digitale piano/synthesizer), Hammond XK 1 (orgel)

 • Richard Visscher

  basgitaar

  Afkomstig uit een muzikaal gezin (piano en zang) begon hij op zevenjarige leeftijd met klassiek piano. Tijdens de studententijd ruilde de piano in voor de akoestische gitaar. Het laatste mondde uit in optredens samen met een vriend met folkachtig repertoir. Sinds 2005 speelt hij basgitaar. Afkomstig uit The Otherside is hij nu met Hans verantwoordelijk voor de groove en de beat. Grootste kicks tot nu toe: 'The Otherside plays De Dijk' in het Fulcotheater en 'Night of the Proms' met harmonieorkest Amicitia en popkoor Amazing.

  Gear: Fender Jazz bas (1977), Ashdown MAG 300 versterker met 4 x 10″ + tweeter cabinet.

 • Marco Westland

  drums

  Bio volgt binnenkort